Travel guide: Copenhagen, Denmark (Day 3)

Visiting Copenhagen is on many people’s bucketlist and I can see why. There are pretty sights, good restaurants, there is a good vibe and, although it is touristy, I still felt like I could feel the real Copenhagen (like the locals do).

Here is the itinerary of our third day. Click here for the itineraries of day one and day two.

SIGHTS
travelguide-copenhagen-rosenborg (1) travelguide-copenhagen-rosenborg (2)
– Rosenborg Castle

Rosenborg Castle is a small castle in Copenhagen. I think the King lived here in the 17th century. There are a lot of rooms which you can visit and there is a beautiful garden where you can wander around in.

travelguide-copenhagen-botanicalgarden (1) travelguide-copenhagen-botanicalgarden (2)
– Botanical gardens

The Botanical gardens are perfect for a stroll, even when it is a bit cold. There are loads of plants. And because it was autumn, all the trees had such lovely colors. Sadly the butterfly house was closed on Mondays, so we could not visit it. We did find the Beer Garden, which was quite interesting.

travelguide-copenhagen-stroget (1)
– Stroget
Because we had some time left, we decided to walk some more around the famous shopping street Stroget.We bought some souvenirs and had a long wander around Zara Home.

travelguide-copenhagen-gamleapothek
– Det Gamle Apotek
Det Gamle Apothek is a store full of Christmas decorations. There were different areas, each had it’s own style. I saw so many cute things, but since we only had one small suitcase, we could not buy too much.

FOOD
travelguide-copenhagen-torvehallerne (2) travelguide-copenhagen-torvehallerne (1)
– Torvehallerne
Address: Frederiksborggade 21, Copenhagen
Torvehallerne is a indoor food market in Copenhagen. It exists of two glass halls that are surrouned by picknicktables. There are a lot of different types of stands, from fish and pastries, to chocolate and tea. It is fun to just walk around and see what all the stands have to offer.

travelguide-copenhagen-grod (2) travelguide-copenhagen-grod (1)

– GRØD (in Torvehallerne)
Address: Frederiksborggade 21, Copenhagen
I had heard that porridge is famous in Denmark. And eventhough I had never had it before, when I saw a video of The Vagabrothers where they were at GRØD, I decided I needed to give it a try. So I did. I got the porridge with extra almonds and it was tasty.


travelguide-copenhagen-smorrebrod (1) travelguide-copenhagen-smorrebrod (2)
– Hallernes Smørrebrød (in Torvehallerne)
Address: Frederiksborggade 21, Copenhagen
One of Denmark’s famous foods is Smørrebrød. This is a open sandwich, of rye bread and different toppings. My mom and I bought four different ones and shared them. We got them “to go” and ate them at a picknick table outside, because it was such a nice day.

-> Have you been to Copenhagen? What should I see or where should I eat next time I visit Copenhagen? Let me know in the comments.

Veel mensen hebben Kopenhagen op hun bucketlist staan en ik snap wel waarom. In deze stad zijn veel bezienswaardigheden, veel goede restaurants, er hangt een fijne sfeer en, ondanks dat het erg toeristisch is, voel je wel echt het echte Kopenhagen.
Klik hier voor onze planningen van de eerste en tweede dag.

ZIEN
– Rosenborg Castle

Rosenborg Castle is een klein kasteel. Volgens mij woonde de koning er in de zeventiende eeuw. Je kunt veel kamers bekijken en er is een prachtige tuin waar je doorheen kan wandelen.

– Botanische tuin
De Botanisiche tuin is perfect voor een wandeling, zelfs als het fris is. Omdat het herfst wat, hadden de bomen allerlei prachtige kleuren. Helaas was de vlindertuin dicht op maandag. We zagen ook de Beer Garden, wat erg interessant was.

– Stroget
Omdat wij nog wat tijd over hadden, besloten we nogmaals door de winkelstraten te lopen. We kochten van souvenirs en liepen door de Zara Home.

– Det Gamle Apotek
Det Gamle Apothek is een winkel vol kerstspullen. Er waren verschillende afdelingen, elke had zijn eigen stijl. Ik zag zo veel leuke dingen! Helaas hadden we maar een kleine koffer meer dus konden we niet veel kopen.

ETEN
– Torvehallerne
Adres: Frederiksborggade 21, Kopenhagen
Torvehallerne is een indoor foodmarkt. Het bestaat uit twee grote glazen hallen, die zijn omringd met picknicktafels. Er zijn veel verschillende stands, van vis en gebakjes tot chocola en thee. Het is leuk om doorheen te lopen en hier en daar wat te proberen.

– GRØD (in Torvehallerne)
Adres: Frederiksborggade 21, Kopenhagen
Ik had gehoord dat de Denen dol zijn op porridge. En ondanks dat ik nooit echt pap had gegeten, besloot ik na het zien van een video van  The Vagabrothers, dat ik de pap van GROD echt moest proberen. Ik bestelde de porridge met extra amandelen en het was lekker.

– Hallernes Smørrebrød (in Torvehallerne)
Adres: Frederiksborggade 21, Kopenhagen

Een van Denemarken’s bekende eten is smorrebrod. Dit is een open broodje, roggebroodachtig, met verschillend beleg. Mijn moeder en ik kochten vier verschillende smorrebrod’s en deelden ze. We vonden het beide wel smaakvol.

-> Ben jij naar Kopenhagen geweest? Wat zou ik de volgende keer echt moeten zien of waar zou ik echt moeten eten? Laat het mij weten in de comments.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s