Travel guide: Copenhagen, Denmark (Day 2)

I did not think I would like Copenhagen as much as I did. Not that I was hesitant to go there, because it looked pretty online, but I was doubting on wether or not I would be okay with the cold weather and wether or not there was enough to see and do. But Copenhagen surprised me. We were very lucky with the weather: eventhough it was October, it was quite mild (we did wear wintercoats and scarves, but no gloves nor hats were necessairy) and there was barely any rain. And eventhough is it an expensive city, I think it is worth it.

Here is the itinerary of day two. Click here for the itinerary of day one, and make sure to visit my blog later for the itinerary of day three.

SIGHTS
travelguide-copenhagen-nationalmuseum (1) travelguide-copenhagen-nationalmuseum (2)
– National Museum
In the National Museum you can learn about (Danish) history. It is pretty big, so you definitely need to take at least 2 to 3 hours to see everything. Especially the Egypt-area was big. Sadly there was no audioguide.

travelguide-copenhagen-christiansborg (2) travelguide-copenhagen-christiansborg (1)
– Christiansborg (The Palace Chapel and the tower)

Christiansborg used to be the palace of the king, but is now where the Danish parlement houses. Unfortunately when we were there, the royal rooms were closed. We did enter the Chapel with was very pretty.

travelguide-copenhagen-rundetaarn (3) travelguide-copenhagen-rundetaarn (1) travelguide-copenhagen-rundetaarn (2)
– Rundetaarn
The round tower is a great place for a lovely top view op Copenhagen. It is in the middle of the city and there is a spiral hallway (no stairs), so going up is not that difficult. It was cool to see Copenhagen from above; although there are no scyscrapers, there are a lot of churches with high tops, which gives it a unique look.

travelguide-copenhagen-stroget (2)
– Stroget
Stroget is the famous shoppingstreet in Copenhagen. Along this long street, you will find loads of clothing stores, both high street and luxury. It is a great place to spend a hour or two browsing the shops. Definitely do not skip Zara Home! I wanted to buy everything in that store.

travelguide-copenhagen-magasindunord
– Magasin du Nord
Magasin du Nord is a big shopping mall. On the ground floor you will find many beauty counters.

FOOD
travelguide-copenhagen-emmerys (2) travelguide-copenhagen-emmerys (1)
– Emmery’s
Address: Many locations in Copenhagen
Emmery’s is one of the bakery chains that you find all over Copenhagen. They sell ecological food. My mom and I went here for breakfast; we bought some skyr with granola, a cinnamon roll and some tea and water, it all tasted good.


travelguide-copenhagen-royalsmushicafe (2) travelguide-copenhagen-royalsmushicafe (1)
– Royal Smushi Cafe
Address: 6 Amagertorv, Copenhagen
At the Royal Smushi Cafe, you can eat Smorrebrod the modern way. Their “smushi” is a combination of Danish dishes, served in sushi sized portions. I thought it was very original and was very curious about it. I chose one with cucumber, one with chicken and one with salmon.

travelguide-copenhagen-halifax (2) travelguide-copenhagen-halifax (1)
– Halifax Burgers
Address: Larsbjørnsstræde 9, Copenhagen
Halifax is a burger restaurant. Here you can pick your toppings, your type of bun and your favorite patty. You can also order dips and other side dishes.

I had a Kobenhavn with the green pea patty on a white bun. My mom had a different one. We ordered one portion of sweet potato fries and one portion of normal fries, and paired them with chipotle dip and aioli dip. It was very good and I highly recommand eating here if you like burgers.

-> Have you been to Copenhagen? Let me know in the comments what your favorite sight or restaurant is.

Ik had niet gedacht dat ik Kopenhagen zo leuk zou vinden. Het zag er op internet leuk uit, maar ik vroeg mij af of er genoeg te zien was en of het niet te koud zou zijn.
Gelukkig viel het allemaal reuze mee. We hadden geluk met het weer; het was erg mild, en ondanks dat we wel winterjassen en sjaals droegen, waren handschoenen of een muts niet nodig. Ook heeft het weinig geregend. Kopenhagen is een dure stad, maar in mijn ogen is het het wel waard.

Dit is de planning van onze tweede dag. Klik hier voor de planning van dag een.

ZIEN
– National Museum
In het Nationaal Museum kun je alles over de Deense geschiedenis leren. Het museum is erg groot, dus je hebt zeker 2 a 3 uren nodig om alles te zien. Helaas was er geen audio guide.


– Christiansborg (De kerk en de toren)

Christiansborg was vroeger het paleis van de koning, nu zit het Deense parlement erin. Toen wij er waren, waren de royal rooms helaas gesloten. De kerk was erg mooi van binnen.

– Ronde toren
De ronde toren is de plek voor een mooi uitzicht over Kopenhagen. Je hoeft er geen trappen voor te lopen, de vloer loopt schuin naar boven, dus je kan gewoon naar boven lopen. Ondanks dat er geen wolkenkrabbers zijn in Kopenhagen, zie je toch dat er veel hoge daken zijn, voornamelijk van kerken, en dat geeft een bijzondere look aan de stad.

– Stroget
Stroget is de bekendste winkelstraat in Kopenhagen. Hier vind je veel kledingwinkels, zowel goedkoop als duurdere winkels. Het is een goede plek om een paar uur rond te lopen en wat souvenirs te kopen. Vergeet zeker niet een kijkje te nemen bij Zara Home. Ik wilde echt alles in die winkel wel mee na huis nemen!

– Magasin du Nord
Magasin du Nord is een groot warenhuis. Op de begane grond  zijn vooral make-up counters.

ETEN
– Emmery’s
Adres: Diverse locaties in Kopenhagen

Emmery’s is een van de bakkerij-ketens in Kopenhagen. Je vindt ze overal in de stad. Ze verkopen ecologisch eten. Mijn moeder en ik gingen hierheen voor ontbijt. We aten skyr met granola, een kaneelbroodje en een kop thee. Alles smaakte goed.

Royal Smushi Cafe
Adres: 6 Amagertorv, Kopenhagen
Bij Royal Smushi Cafe kun je smorrebord op een moderne manier eten. Hun “smushi” is een combinatie van Deense gerechten, geserveerd in sushi-porties. Ik vond dit concept erg origineel en was erg nieuwgierig hiernaar. Ik koos uiteindelijk voor een met komkommer, een met kip en een met zalm. Ze smaakten allemaal prima.

– Halifax Burgers
Adres: Larsbjørnsstræde 9, Kopenhagen

Halifax is een burger restaurant. Je kiest wat toppings, een soort broodje en wat beleg. Ook kun je sausjes en bijgerechten bestellen.
Ik kook voor de Kobenhavn met een groene erwtenburger op een wit broodje. Mijn moeder en ik bestelden een portie zoete aardappel friet en een portie gewone friet, met mayo en aioli. De burger en de friet smaakten heerlijk. Als je van (vega)burgers houdt, raad ik je aan hier eens te gaan eten.

-> Ben jij naar Kopenhagen geweest? Laat mij in de comments weten wat jouw favoriete bezienswaardigheid of restaurant is.


2 thoughts on “Travel guide: Copenhagen, Denmark (Day 2)

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s