Travel guide: 48 Hours in Amsterdam

Last month I went to Amsterdam for a few days. This was the second time I took a city trip to Amsterdam. Last summer, I went there to see some of the famous museums (click here for that travel guide). This time, the main reasons were two concerts, so I decided to turn it into a little vacation. So what did I do in those 48 hours?

traveguide-Amsterdam-HarryStyles (2)
1. Harry Styles @ The Ziggo Dome
I arrived in Amsterdam on a Wednesday afternoon. After walking through the city centre, checking into my hotel (I chose to stay in a hotel this time, because I had two concerts two nights in a row and knew that I needed a good night sleep for that) and having a bite to eat, I took the metro to the Ziggo Dome, to see Harry Styles in concert.
Now, I was never a ‘directioner’, but I was very interested to see how Harry would perform, since there is a lot of hype around him. The concert was great, Harry sang very well. Sadly the thousands of screaming young girls were a bit annoying and made it difficult to hear to music.

travelguide-Amsterdam-TheScript (1).jpg
2. The Script @ The Ziggo Dome
The next evening I went to see The Script live. I have been a huge fan of The Script for years and had never seen them perform, so I was very happy that I finally got the chance to see them. The concert was amazing; the music sounded good, Danny was chatty and funny and the overall vibe was great.

travelguide-Amsterdam-MOCOmuseum (1)travelguide-Amsterdam-MOCOmuseum (3)

3. MOCO Museum
I visited the MOCO Museum because I wanted to see the Banksy and Roy Lichtenstein exhibitions. The audiotour taught me a lot about both artists. The Banksy art was amazing to see in real life; they even had pieces of brick and doors from London in the museum. I would recommend this museum if you are interested in graffiti and street art.

travelguide-Amsterdam-grachtenhuismuseum (1)
4. Grachtenhuis Museum
I had no idea that this museum existed, until I saw Anna Newton from “The Anna Edit” talking about how amazing it was..and she was right. The Grachtenhuis Museum teaches you about the canals that Amsterdam is famous for. They offer an amazing audio-visual tour that is truly unique (I have been to many museums in the world and this one was very memorable). You can see they put a lot of effort in making the different “rooms”. The staff was very friendly and the souvenirshop had loads of cute pieces (I bought some cute tealightholders).

5. FOAM
The only activity that disappointed me was photography museum FOAM. Maybe it was because I am not a huge fan of photography…I am not sure. There was also no audio tour nor a guide map, so I found walking around a bit difficult.


-> Have you been to Amsterdam? Let me know in the comments.

Vorige maand ging ik voor een paar dagen naar Amsterdam. Dit  was de tweede keer dat ik op citytrip naar Amsterdam ging. Afgelopen zomer bezocht ik een paar bekende musa (klink hier voor dat artikel). Dit keer bezocht ik twee concerten. Wat ik deed in deze 48 uur lees je hieronder.

1. Harry Styles @ The Ziggo Dome
Ik kwam op woensdagmiddag aan in Amsterdam. Nadat ik een rondje door de stad had gelopen, checkte ik in in mijn hotel (ik koos dit keer voor een hotel, omdat ik twee avonden concerten achterelkaar had en een goede nachtrust wilde). Vervolgens at ik ergens en nam ik de metro naar de Ziggo Dome, voor het concert van Harry Styles.
Nu ben ik zeker geen ‘directioner’,  maar ik was benieuwd hoe Harry als artiest was, aangezien hij zo populair was. Het concert was leuk, Harry zong goed. Helaas werd ik wel bijna doof door de duizenden jonge meisjes die hem toeschreeuwden.

2. The Script @ The Ziggo Dome
De volgende avond ging ik naar het concert van The Script. Ik ben al jaren fan van hun en had ze nog nooit in het echt gezien. Het concert was fantastisch; de muziek was goed, Danny was grappig en de sfeer was fijn.

3. MOCO Museum
Ik bezocht het MOCO Museum omdat ik de Banksy en Roy Lichtenstein tentoonstellingen wilde zien. De audiotour heeft mij veel geleerd over beide kunstenaars. Vooral de Banksy stukken waren bijzonder om in het echt te zien: ze hadden zelf stukken muur en grote deuren uit Londen gehaald met zijn kunst erop. Ik raad iedereen die geïnteresseerd is in graffiti en de straatkunst aan om dit museum te bezoeken.

4. Grachtenhuis Museum
Tot voor kort had ik geen idee dat dit museum bestond. Het Grachtenhuis Museum vertelt je alles over de geschiedenis van de grachten. De audio/visuele tour is geweldig (ik ben in veel musea in de wereld geweest en deze was erg bijzonder)! Er is veel energie en moeite gestoken in de verschillende kamers en dat kun je zien. Het personeel was erg vriendelijk en de souveniershop had veel leuke spulletjes.

5. FOAM
De enige bezienswaardigheid van deze trip die mij tegenviel was het FOAM fotografie museum. Misschien lag ik aan het feit dat ik geen fan ben van fotografie bekijken (daarintegen houd ik enorm van fotograferen, vreemd he?) of dat er geen audiotour mogelijk was, maar ik vond het moeilijk om door dit museum te lopen en iets te leren.


-> Ben jij in Amsterdam geweest? Laat het me weten in de comments.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s