Food: 48 Hours in Amsterdam

As soon as I had decided to go to Amsterdam, I started to look for cool places to eat. It probably will not be a surprise to you that there are loads of hip cafes and restaurants in Amsterdam, and that it was actually quite hard to choose which ones I wanted to give a try. (Luckily) for me, two vloggers I follow on Youtube (Alfie Deyes and Zoe Sugg) had been to Amsterdam  a few weeks before, so they had introduced me to some of the places.
Last time I was there, I had picked out some great ones (click here for my article on 5 amazing places to eat in Amsterdam), so this time I wanted to see some more. However, I did end up in one of the places of last year.
Here are 5 places that I went for food and my honest opinion about them.

travelguide-Amsterdam-food (7)1. Bakers & Roasters
Address: Eerste Jacob van Campenstraat 54, Amsterdam
I went to Bakers and Roasters for breakfast. Since they open at 8.30 and I expected it to be busy, I decided to go around opening time. I passend by it not recognizing the place, because it does not look great from the outside and it sits in the middle of a street with houses.

It was already quite busy when I got there, but I did get a table without having to wait. Normally I choose the sweet breakfast, but because I was very curious about the menu, I chose a savoury brekkie: toast with eggs, potatoes, mushrooms and halloumi. It was a plate full and I was not able to eat it all, but it was tasty.
The staff was friendly and the interior was nice too.

travelguide-Amsterdam-food (1)2.jpg
2. The Corner Bakery
Address:, Amsterdam
The Corner Bakery is one of the places that is “Instagram-famous”. The internet is full of photo’s of their ‘freakshakes’, and although they look great, it was not a good choice for me, since I was on my own. Instead I went here for a early lunch. It was pretty busy, but I managed to get a table. The staff was friendly, but it took ages before they took my order. I ordered the salmon roll, which was very tasty. The interior looked nice, but I thought it was a bit crowded (tables too close to each other).

3. The Seafood Bar
Address: Spui 15, Amsterdam
Last summer when I was in Amsterdam (click here for the travel guide of that trip), I went to The Seafood Bar. And because liked the food so much, I went back this time.
The interior of The Seafood Bar looks fancy, but the prices are not crazy high. Where last time I went for a burger, this evening I chose the salmon with spinach and fries. It was very good. If you like to eat fish and are planning a trip to this city, definitely make reservations for this restaurant. Only negative point for me where the staff; although they were friendly, there were a lot walking around (maybe too much) and they were “hanging out” near the bar and talking about their private lifes, which I found a little unprofessional.

travelguide-Amsterdam-food (2).jpg
4. Ice Bakery
Address: Leidsestraat 102, Amsterdam
The Ice Bakery is the only one out of these five that is great for a snack. When I was walking around the shopping streets I stumbled upon this little bakery with an amazingly colorful macaroons display. I could not help myself and walked right in, which is strange considering I actually do not like macaroons that much.

I was in awe of the colors and flavours that I thought “I need to buy some to try”.. and so I did. During the rest of the day and evening I ate half of them; some actually tasted pretty good, others I did not like the taste of.
So I guess it is a personal thing, if you like macaroons, it might be nice to check out Ice Bakery.

5. Pluk
Address: Reestraat 19, Amsterdam
On my last day in Amsterdam, I went to Pluk for breakfast. Again, I went there early because I wanted to be there before the crowds. However, looking back, none of the places I went to this time were extremely busy (not like
The Avocado Show last summer, where I had to wait about half an hour to get a table…it was so worth it though!).
At Pluk I decided to try something knew and ordered a acai bowl. I did not know what to expect and eventually I did not like it very much (the structure). But the place was cute; they had a little shop with lovely items.

-> Have you been to any of these places? Or do you have any other recommandations for me to try in Amsterdam? Let me know in the comments.


Zodra ik had besloten dat ik een paar dagen naar Amsterdam wilde, ging ik op zoek naar leuke plekken om te eten. Het zal geen verrassing zijn dat er genoeg hippe cafes en restaurants in Amsterdam zijn en dat het best moeilijk was om een paar uit te kiezen.
Gelukkig waren twee vloggers die ik op Youtube volg (Alfie Deyes and Zoe Sugg)
net naar Amsterdam geweest, en gaven zij mij een paar goede ideeën.
Vorig jaar had ik geluk met de eettentjes die ik had uitgekozen (
klik hier voor mijn artikel over 5 geweldige eettentjes in Amsterdam) en ik hoopte dat ik deze keer weer een paar leuke had opgeschreven.

Hier zijn 5 lekkere eettentjes waar ik in deze 48 uur in Amsterdam ben geweest.

1. Bakers & Roasters
Adres: Eerste Jacob van Campenstraat 54, Amsterdam
Voor ontbijt ging ik naar Bakers and Roasters. Omdat ze open gingen om half negen en ik dacht dat het druk zou zijn, besloot ik om er tegen half negen te zijn. Daar aangekomen was het redelijk druk, maar gelukkig kon ik nog een tafeltje krijgen zonder te hoeven wachten.
Normaal eet ik een zoet ontbijt, maar omdat ik nieuwsgierig was naar het menu, koos ik voor een hartige optie: toast met eieren, aardappelen, champignons en halloumi. Het was een groot bord vol en ik kreeg niet alles op, maar het was smaakvol. Het personeel was vriendelijk en het interieur was hip.

2. The Corner Bakery
Adres:Johannes Vermeerstraat 40, Amsterdam
The Corner Bakery is een van die plekken die bekend is door Instagram. Het internet staat vol met foto’s van hun freakshakes, en ondanks dat die er best lekker uit zien, leek het mij geen goede keuze, aangezien ik alleen was en het nooit op zou krijgen. Daarom besloot ik er te lunchen. Het was vrij druk, maar er was nog plek. Het personeel was wel vriendelijke, maar het duurde erg lang voordat ze mijn bestelling opnamen. Ik koos de zalm roll en die bleek erg lekker te zijn.
Het interieur was mooi, maar ik vond het te druk (de tafels staan te dicht op elkaar).

3. The Seafood Bar
Vorige zomer toen ik in Amsterdam was (klik hier voor de travel guide), ging ik een avond naar The Seafood Bar. En omdat ik het zo lekker vond, besloot ik er opnieuw heen te gaan. Waar ik de vorige keer een burger bestelde, koos ik nu voor de gebakken zalm met spinazie en patat. Het was erg lekker.
Het interieur van dit restaurant ziet er erg luxe uit, maar de prijzen vallen wel mee. Dus als je dol bent op vis, zou ik je The Seafood Bar zeker aanraden. Vergeet niet om te reserveren, want het kan druk zijn.
Enige nadeel was het personeel; er liep veel personeel rond en die stonden meer met elkaar over het weekend te praten en dat vond ik een beetje onprofessioneel.

4. Ice Bakery
Adres: Leidsestraat 102, Amsterdam
De Ice Bakery is een goede plek om een tussendoortje te halen. Tijdens het winkelen viel mijn oog op het mooie gekleurde macaroons display. Ondanks dat ik niet dol ben op macaroons, moet ik tocht even naar binnenlopen om een paar te kopen. Dus ben je dol op macaroons, vergeet dan niet om Ice Bakery op te zoeken.


5. Pluk
Adres: Reestraat 19, Amsterdam
Op mijn laatste dag in Amsterdam, ging ik naar Pluk om te ontbijten. Ook hiervoor stond ik vroeg op, omdat ik voor de drukte aan wilde zijn. Achteraf was dat niet nodig, want er zat bijna niemand.
Ik besloot iets nieuws te proberen en bestelde de acai bowl. Helaas was dat geen succes, want ik vond het niet lekker (de structuur). Maar het interieur was leuk en het winkeltje beneden had leuke spulletjes.

-> Heb jij bij een van deze plekken gegeten? Of heb je andere tips voor mij? Laat ze dan achter in de comments.


2 thoughts on “Food: 48 Hours in Amsterdam

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s