Tips: 4 Budgettips for visiting London

London is known as one of the most expensive cities in the world. But that does not mean that you have to spend a lot of money when you are visiting this city. Here are 4 tips for visting the city that are budget friendly.

street001

1. Walk
London is a great city to walk around in. Traffic is crazy and although the metro is easy and fast, I always prefer walking, because it is good for me and my wallet.

2. Free sights
There are a lot of famous sights in London and a lot of them you can see for free.
Buckingham Palace, Westminster Abbey, St. Pauls Cathedral or Big Ben…. you do not have to go inside if you are not interested in the royal family, religion, or politics. From the outside you can get a pretty good idea about them.
Also, there are loads of parks in London…which are also free. So if you are lucky with the weather, go to the park.

3. Pret a manger
I can not explain how much of a fan I am of Pret A Manger. It is such a good concept (we do not have a chain like that in The Netherlands). Wether it is time for breakfast or lunch, you can eat here for not too much money. Their wraps and sandwiches are tasty.

4. Finding a good hotel
Finding a good hotel was not easy. Luckily there are loads of Apps that can help you, like Agoda or Booking.com. However, I would always advise to check the hotel’s webiste too, because somethimes that is way cheaper. I found
Agoda was great for booking luxury hotels for not too much money.

-> If you have any budgettips for London for me, let me know in the comments!

London staat bekend als een van de duurste steden ter wereld. Maar dat betekent niet dat je veel geld moet uitgeven als je deze stad bezoekt. Hier zijn 4 tips om de stad te bezoeken als je een beperkt budget hebt.

1. Lopen
Lopen door Londen kan heel goed. Het verkeer is chaotisch en, ondanks dat de metro snel en goedkoop is, kies ik er toch altijd voor om te lopen (als het weer het toelaat), dat is namelijk goed voor mij en mijn portemonnee.

2. Gratis bezienswaardigheden
Voor veel bezienswaardigheden in Londen hoef je niet per se te betalen om ze te kunnen zien. Buckingham Palace, Westminster Abbeyr, St. Pauls Cathedral en de Big Ben… je hoeft niet naar binnen te gaan als je niet geïnteresseerd bent in de koninklijke familie, geloof of politie. Van de buitenkant zijn deze gebouwen ook erg mooi en soms is dat genoeg.
Ook zijn er in Londen veel parken, en die zijn natuurlijk ook gratis, dus heb je geluk en is het zonnig tijdens je citytrip, vergeet dan niet de parken.

3. Pret a manger
Pret A Manger is een fijn concept die wij in Nederland niet echt kennen. Het lijkt een beetje op AH to Go maar dan met zitplaatsen. Of het nou voor het ontbijt of lunch is, hier kun je veel lekkere broodjes en salades komen voor niet al te vel geld.

4. Een goed hotel vinden
Het vinden van een goed hotel was niet makkelijk. Er zijn veel verschillende Apps waar je hotels via kan boeken, zoals Agoda en Booking.com. Maar vergeet niet om de website van het hotel zelf ook even te bekijken, soms is rechtstreeks boeken goedkoper.
Agoda is een fijne App, waar je veel luxe hotels vindt voor lagere prijzen.

-> Heb jij nog meer budgettips voor Londen? Laat het mij weten in de comments!


5 thoughts on “Tips: 4 Budgettips for visiting London

  1. Some great tips for living there as well, Pret employees are encouraged to give free coffee to regular and courteous customers, manners cost nothing, but saved me a fortune in coffee working in central London

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s