Tips: How to be a tourist in your own country

2017-07-15 09.02.10.3.jpg
As someone who likes travelling, it is a little embarrassing to admit that I have not seen much of my own country (which is The Netherlands). I have lived in Groningen for years during uni, and I have been to Amsterdam and Utrecht loads of times to meet up with friends or to shop, but I have not really ‘seen’ this country through the eyes of a tourist. For example, I have never been to the Anne Frank museum. But then I think…… Have all french people been up the Eiffle Tower? Have all New Yorkers visited liberty island? Have all brazilians seen the Jesus staue in Sao Paolo? It think not.

A few weeks ago I decided to take a citytrip to Amsterdam and see the city as a tourist. And I have to say, it was a lot of fun. Here are a few tips on how to be a tourist in your own country.

1. Stay in hostels
If you are travelling alone or with a friend, it is a good idea to stay in hostels instead of hotels. Not only is it cheaper, it also gives you the chance to meet people from all over the world. Having to speak English all day and sharing life stories… it makes you feel like you are abroad.

2. See the touristy things
If you want to see a city through the eyes of a tourist, you have to act like a tourist. Check websites like Trip Advisor for the most famous sights and go there. (And if you want to avoid the crowds, check out my previous article).

3. Choose for a audio tour in a different language.
When I was visiting museums in Amsterdam, I chose English audio guides instead of Dutch ones. Maybe you think it is weird, but to me, it feels like I am abroad.

4. Join a walking tour
I have said it before, a walking tour is a great way to see most of a city in a short amount of time. Plus, usually only tourists go on them, so you meet people from all over the world. And if the guide is not from the city of the country you are visiting, he or she will give you a different perspective of the city or country.

-> Have you seen much your country?

Ondanks dat ik van reizen houd, heb ik niet veel van Nederland gezien. Ik heb in Groningen gewoond tijdens mijn studie, en ben vaak naar Amsterdam en Utrecht geweest om vrienden te zien of te shoppen, maar ik heb nooit als toerist naar Nederland gekeken. Zo ben ik nog nooit naar het Anne Frank museum geweest. En dan denk ik…. Hebben alle franse mensen de Eiffeltoren bezocht, hebben alle New Yorkers het vrijheidsbeeld in het echt gezien, hebben alle Brazilianen het Jezus beeld in Sao Paolo met eigen ogen gezien? Vast niet.

Een paar weken geleden besloot ik voor een paar dagen naar Amsterdam te gaan en deze stad te zien als een toerist. En het was een erg leuke ervaring. Hier zijn een paar tips over hoe je een toerist in eigen land bent.

1. Slaap in hostels
Als je alleen reist of met een vriend of vriendin, is het een goed idee om in een hostel te slapen in plaats van een hotel. Niet alleen is het goedkoper, je hebt dan ook de kans om mensen uit andere landen te leren kennen. Deze hele dag Engels kletsen…net alsof je in het buitenland bent.

2. Bezoek bekende plekken
Als je je een toerist wil voelen, moet je je gedragen als toerist. Dus check op websites zoals Trip Advisor wat de bekende bezienswaardigheden zijn en bezoek ze. (en als je de drukte wil ontwijken, lees dan mijn laatste artikel).

3. Kies een Engelse audio tour
Het klinkt misschien raar, maar toen ik verschillende musea in Amsterdam bezocht, koos ik Engelse audio guides. Hierdoor had ik even het gevoel dat ik niet in Nederland was.

4. Boek een walking tour
Ik heb al eerder gezegd dat een walking tour een goed idee is om zo veel mogelijk van een stad in een dag te zien. Een ander voordeel is dat deze walking tours vaak voornamelijk worden gedaan door toeristen, waardoor je mensen van over de hele wereld leert kennen. En als de gids niet uit de stad of het land waar je bent komt, heeft hij of zij vast ook een heel ander perspectief van de stad of het land.

-> Heb jij veel van Nederland gezien?


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s