Food: 5 Amazing places to eat in Amsterdam

When I was planning my trip to Amsterdam, I knew that I wanted to check out some good places to eat (since I love food). After doing some research I picked a few places that I wanted to check out and I ended up visiting all of them (Yay!). Here are 5 amazing places to eat in Amsterdam.

1. The Avocado Show
Address: Daniel Stalpertstraat 61, 1072 XB, Amsterdam
The Avocado Show is famous…very famous. When I got there Sunday at 12 o’clock there was a line outside and I had to wait for at least 20-30 minutes(!) When I sat down and looked at the menu I got really excited, because they had such interesting choices. I went for ‘the avo rose’, which was a slice of toast with hummus, avocado and some sort of lettuce….and it was delicious! I had a apple juice with it, which was also good. The staff was very friendly, the display of food was amazing and I thought the prices were not that bad. The only downside I found was that the music was a bit loud and, although the interior was modern and light, the ‘room’ felt kind of dark. But overall, I would highly recommand going here if you like avocado.

2. Mook Pancakes
Address: De Clercqstraat 34, 1052 MZ, Amsterdam
I went to Mook Pancakes because I saw Poppy Deyes eating here and she was very excited about it. So I ordered pancakes with oatmeal, maple syrup, yoghurt and strawberries and it was so good! The display of the food was spectacular, the staff was very friendly and I liked the interior. It is a great place for a special breakfast.

3. The Seafood Bar
Address: Van Baerlestraat 5, 1071 AL, Amsterdam
Since I love fish, a visit to The Seafood Bar was a must. I made reservations for a table, because I had a feeling it would be very busy on Saturday night…and it was. I ordered the salmon burger and it was very tasty, and the fries that came with it were even better. The staff was very kind and the atmosphere was nice. If you like seafood you have to give try place a try!

amsterdam-food-melliescookiebar4. Mellie’s Cookiebar
Address: Nieuwezijds Voorburgwal 137, 1012 RJ, Amsterdam

When I was looking on Trip Advisor for a place to grab something sweet I came across Mellie’s Cookiebar. I bought a brownie to go and ate it while I walked through the Kalverstraat (the main shoppingstreet). The brownie tasted fantastic; very chocolaty and there was even some soft caramel (or something similar?) on the inside… After I ate it, I wanted more.

amsterdam-food-bagelsandbeans5. Bagels and Beans
Address: Raadhuisstraat 18, 1016 DE, Amsterdam

Bagels and Beans is not specific for Amsterdam, they have many places in The Netherlands, but for some reason I often visit Bagels and Beans when I am in Amsterdam. I chose the salmon bagel with cream cheese (because I love a salmon bagels!) and a strawberry juice and both were good.

-> What is your favorite place to eat in Amsterdam? I would love to get some new ideas for my next visit 🙂

Toen ik mijn trip naar Amsterdam aan het plannen was, ging ik op zoek naar leuke plekken om te eten (want ik houd van eten). Na wat research heb ik een paar uitgekozen en uiteindelijk heb ik ze ook allemaal bezocht. Dit zijn 5 superleuke plekken in Amsterdam om te eten.

1. The Avocado Show
The Avocado Show is bekend….heel bekend. Toen ik er afgelopen zondag om 12 uur aan kwam stond er zo’n lange rij, dat ik 20 tot 30 minuten moest wachten. Toen ik eenmaal binnen zat en het menu doorlas werd ik blij…er stonden zulke interessante keuzes op. Ik koos voor ‘the avo rose’; dit was een broodje met hummus, avocado en was sla…en het was heerlijk! Ik dronk er een appelsap bij die ook erg lekker smaakte. Het personeel was erg vriendelijk, het eten zag er fantastisch uit en de prijzen waren niet extreem.

Het enige nadeel vond ik dat de muziek vrij hard stond en, ondanks dat het interieur modern en licht was, voelde de ruimte vrij donker. Ik zou iedereen die graag avocado eet aanbevelen om hier eens te gaan eten.

2. Mook Pancakes
Ik ging naar Mook Pancakes omdat ik in een vlog had gezien dat Poppy Deyes hier had gegeten en zij was erg enthousiast. Dus ik bestelde een pancake met muesli, maple syrup, yoghurt en aardbeien..en het was erg lekker. Het eten zag er ook spectaculair uit, het personeel was vriendelijk en het interieur was ook mooi. Al met al een leuke plek voor een speciaal ontbijt.

3. The Seafood Bar
Omdat ik graag vis eet, wilde ik graag naar The Seafood Bar. Ik had voor de zekerheid gereserveerd, en dat was maar goed ook; op zaterdagavond was het erg druk. Ik bestelde de zalmburger, die was lekker, en de patatjes waren nog lekkerder. Het personeel was enorm vriendelijk en de sfeer was ook fijn. Als je graag vis eet, is een bezoekje aan dit restaurant een must.

4. Mellie’s Cookiebar
Toen ik op Trip Advisor zocht naar een plek waar ik iets zoets kon eten, zag ik Mellie’s Cookiebar. Daar kocht ik een brownie, die ik opat terwijl ik door de Kalverstraat liep. De brownie was heerlijk: smaakte echt naar chocolade en er zag zelfs zachte karamel (of zoiets) binnenin. Toen ik het op at wilde ik het liefst nog een stukje.

5. Bagels and Beans
Bagels and Beans is niet specifiek aan Amsterdam, want je vindt deze keten door heel Nederland. Maar op een of andere manier kom ik hier altijd als ik in Amsterdam ben. Ik koos de bagel met zalm en cream cheese (ik houd van bagels met zalm!) en een aardbeiensap en beide smaakten goed.

-> Wat is jouw favoriete plek om te eten in Amsterdam? Laat het me weten in de comments voor mijn volgende trip 🙂

 


2 thoughts on “Food: 5 Amazing places to eat in Amsterdam

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s