Travelstories: A perfect day in Amsterdam

I only spend one full day in Amsterdam last weekend but it was a great one. There was a good balance between seeing some of the famous sights, shopping and eating some delicious foods. I had made a plan of things that I wanted to see, but I also made sure there was some ‘free time’ for spontaneity.

amsterdam-food-mookpancakes (2)
Breakfast

After I got dressed, I walked from my hostel to Mook Pancakes. It was a 20 to 30 minute walk but it was nice because it was around 9 o’clock in the morning and relatively quiet on the streets. At Mook Pancakes I chose the pancakes with oatmeal, maple syrup and strawberries and it tasted very good. it was a great breakfast for the walking tour that I was about to go on.

The Walking tour
After breakfast I walked to the city centre of Amsterdam, where I would meet people from Sandemans for a walking tour around the city. In a group of 20 people we walked through the city with our guide, who told us stories about Dutch history. The walk took about 3 hours and in the end you had to pay; but there was no amount, you could give what you think was it was worth.
amsterdam-food-bagelsandbeansLunch
On my way back to the city centre I ate lunch at Bagels and Beans. I chose a salmon bagel and a strawberry juice.

amsterdam-streets (1)
Shopping
In the later afternoon I did some shopping. I walked through the Kalverstraat and Leidsestraat and bought some stuff at Forever 21 and Only. Because it was the start of the summer holiday is was pretty busy with people.

Dinner
For dinner I went to The Seafood Bar. I was happy that I had made a reservation for a table, because it was saterday night and busy! Here I ate a tasty salmon burger with fries.

Van Gogh Museum
After dinner I walked to the Van Gogh Museum. In about an hour and a half I walked through this museum with an audioguide and learned about Van Gogh. It was very interesting to see so many paintings he made and what the stories behind these paintings were.

After the museum I went back to my hostel, talked with the people in my dorm and went to back after midnight.

-> What do you like to do on a day in Amsterdam?

Toen ik afgelopen weekend in Amsterdam was, had ik eigenlijk maar een hele dag. Het was uiteindelijk een erg leuke dag, omdat ik niet alleen veel bezienswaardigheden zag, maar ook heerlijk had gegeten.

Ontbijt
Nadat ik mij had aangekleed liep ik naar Mook Pancakes. Dit duurde ongeveer 20 tot 30 minuten, maar dat was niet erg omdat het ‘s ochtends vroeg was en dus rustig op straat. Ik koos voor de pancakes met muesli, maple syrup en aardbeien. Het was niet alleen heerlijk, het was ook een goede bodem voor de looptour die ik hierna zou doen.

Walking tour
Na het ontbijt liep ik door het centrum van
Amsterdam naar de plek waar de rondleiding van Sandemans zou beginnen. Met een groep van ongeveer 20 mensen liepen we door de stad met een gids die ons veel kon vertellen over de geschiedenis van Amsterdam en Nederland. De tour duurde ongeveer 3 uur en aan het eind kon je zelf bepalen hoeveel je ervoor wilde betalen.

Lunch
Op mijn weg terug naar het centrum at ik een bagel met zalm bij Bagels en Beans. Daar kon ik even mijn voeten laten rusten en in de schaduw zitten.

Shoppen
Aan het einde van de middag had ik nog even tijd om te winkelen. Ik liep door de Kalverstraat en de Leidsestraat en kocht wat spullen bij Forever 21 en Only.

Avondeten
‘s Avonds ging ik eten bij The Seafood Bar. Gelukkig had ik een tafel gereserveerd, want het was erg druk. Ik koos voor de zalmburger met friet en dat was lekker.

Van Gogh Museum
Na het avondeten liep ik naar het Van Gogh Museum. In anderhalf uur liep ik met een audiotour door het museum. Dit was erg interessant omdat ik niet wist dat Van Gogh zoveel schilderijen had gemaakt en je ook veel verhalen achter de schilderijen hoort.

Na het museum ging ik terug naar mijn hostel. Daar kletste ik nog wat met mijn kamergenoten, voordat ik rond middernacht ging slapen.

-> Wat vind jij leuk om te doen in Amsterdam?


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s