Travelstories: What I ate in a day- backpacker edition

A week or two ago I posted an article called a day in the life- backpacker edition in which I told you what a normal day during my backpacking trip looked like. Today, I am going to tell you what I eat on a normal backpack-day. When it comes to food, I always try to have a balance between western and local food, cheap street food and restaurant dishes.

Day 17 of my 2-16-trip (Luang Prabang, Laos)
Breakfast
As soon as I woke up I drank half a bottle of water, because I was thirsty. Then I decided to have breakfast at Luang Prabang Bakery (click here for my article about my 3 favorite cafe’s in Luang Prabang). I ordered a crêpe with honey and an orange juice. After breakfast I walked up Mount Phu Si, which has about 300+ steps, and it was though, but the view was amazing.

Lunch
Because I got picked up at 11.30 to go to the Kuang Si Falls (and had no idea wether or not I could buy food there), I decided to take some food with me (I always bring food with me on activities, there is nothing worse than getting hungry). At Joma I chose a salmon bagel ‘to go’. After we had visited all the ‘pools’ and had gone swimming in some of them, I ate my bagel and drank some more water.

Dinner
Around 16.30 I got back to the hostel. I had a chat with two new roommates and we visited the Night Market. For dinner we decided to go to the ‘streetbuffet’, a side-street where you could ‘eat all you can’ for a small amount. It was a fun experience, because we sat on small tables with locals and I tried a few different dishes. I had brought my own waterbottle with me, so I did not buy anything to drink.

Snack
On the way back to the hostel we bought some brownies, which we ate while we were sitting in the garden of the hostel chatting away about our lives.

-> What do you eat in a day when you are backpacking?

Vorige week schreef ik een artikel genaamda day in the life- backpacker edition waarin ik verteld hoe een doorsnee dag tijdens mijn backpackingtrip eruit zag. Vandaag vertel ik over wat ik op zo’n normale backapck-dag dag eet.

Dag 17 van mijn 2016-trip (Luang Prabang, Laos)
Ontbijt
’s Ochtends drink ik eerst een halve fles water, omdat ik dorst heb. Ik besloot bij de  Luang Prabang Bakery (klik hier voor mijn artikel over mijn 3 favoriete cafe’s in Luang Prabang) te ontbijten. Daar bestelde ik een crêpe en een sinaasappelsap. Na het ontbijt liep ik de 300+ treden van Mount Phu Si op, waar ik een prachtig uitzicht had over de stad.

Lunch
Omdat we rond 11.30 werden opgehaald om naar de Kuang Si watervallen te gaan (en ik niet wist of ik er eten kon kopen), besloot ik wat eten mee te nemen (ik zorg altijd dat ik snacks o.i.d. bij me heb tijdens een uitje- niks is erger dan honger hebben). Ik kocht een bagel met zalm ‘to go’ bij Joma en nadat we de watervallen hadden bekeken en hadden gezwommen, at ik mijn bagel.

Dinner
Rond 16.30 was ik terug in het hostel. Ik praatte wat met mijn kamergenoten en vervolgens bezochten we de avondmarkt. Voor het avondeten besloten we naar het ‘streetbuffet’ te gaan; een zijstraat waar je ‘all you can’ kon eten voor een klein bedrag. Het was een leuke ervaring, vooral omdat we aan tafeltjes tussen de lokale bevolking zaten.

Snack
Op de weg terug naar het hostel kochten we allemaal brownies, die wij opaten terwijl wij in de tuin van het hostel zaten te kletsen over onze levens.

-> Wat eet jij op een dag als jij aan het backpacken bent?


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s