Travelstories: How backpacking made me appreciate nature more.

Backpacking made me appreciate nature much more. Before my backpackingtrips through Southeat Asia I was never really interested in nature. I think that was partly because of the ‘not knowing’; I had never seen mountains or waterfalls in real life, so I had no idea of its beauty or impressiveness. Growing up in The Netherlands I mostly saw green grass and a few dunes near the coastlines, it is a very flat country.
During my two trips through Southeast Asia, I seized the chances to see the things that nature had to offer. So although I used to get more excited about spending time on a beautiful beach than between green ricefields, I wanted to give myself the oppertunity to see new things….and with success.

1. Waterfalls
I had no idea that I would like waterfalls as much as I ended up doing. During my first trip I did not see any waterfalls, because it was dry season. But last year I saw many; three different waterfalls at the Bolaven Plateau and the Kuang Si Falls in Laos, the Erawan Falls in Thailand and the Tegenungan waterfall on Bali…..and they were pretty impressive.

2. Mountains, rocks and volcanoes
Like I said before, The Netherlands is a flat country and I had never seen mountains and hills before. The boattrip through Halong Bay in Vietnam was the first time I saw huge rocks and it took my breath away. Last summer I saw beautiful green hills in Vang Vieng (Laos) and even a vulcano (from a distance) during my stay on Gili Trawangan (Indonesia).

3. Ricefields
Ricefields were the ‘nature thing’ that I had looked forward to the most. When I started googling my upcoming destinations, I got really excited about the green ricefields. I had planned to see some in Sapa (Vietnam), but sadly it was the dry season. In 2016 I visited Bali and saw the famous Tegalalang riceterrace and the ricefields around the Campuhan Ridge Walk.

4. Dunes
Sanddunes were another thing that I had never seen in real life. I have always loved the beach but I had no idea what I could expect of sanddunes..and they were great! I saw both the white dunes and the red dunes when I was in Mui Ne (Vietnam) in 2015.

5. The underwaterworld
I love the beach, but before 2015 I had never gone snorkeling and diving. During my first trip in 2015 I fell in love with snorkeling and the underwater world….all those bright coloured fish…they were so awesome! In 2016 I got my open water certificate and could enjoy the underwateworld even more.

-> Are you a nature lover?

Door het backpacken ben ik de natuur meer gaan waarderen. Voor mijn backpacktrips door Zuidoost Azië was ik niet echt geïnteresseerd in de natuur. Dat kwam denk ik vooral omdat ik er onbekend mee was; ik had nog nooit bergen of watervallen in het echt gezien, dus ik wist niet hoe mooi en indrukwekkend het kon zijn. Het Nederlandse landschap bestaat vooral uit groen gras en een paar duinen langs de kust, het is een vlak land.
Tijdens mijn twee trips door Zuidoost Azië pakte ik de kans om meer van de natuur te zien. Ondanks dat ik enthousiaster wordt van stranden dan van rijstvelden, wilde ik de kans krijgen om nieuwe dingen te zien…en dat was een succes.

1. Watervallen
Ik had niet verwacht dat ik watervallen zo mooi zou vinden. Tijdens mijn eerste trip zag ik er geen een, omdat het te droog was. Maar vorig jaar zag ik er een hoop: drie verschillende op het Bolaven Plateau en de Kuang Si watervallen in Laos, de Erawan watervallen in Thailand en de Tegenungan waterval op Bali…..en ze waren erg indrukwekkend.

2. Bergen, rotsen en vulkanen
Zoals ik al eerder zei is Nederland erg vlak en had ik nog nooit bergen of heuvels gezien. De bootreis door Halong Bay in Vietnam was de eerste keer dat ik zulke grote rotsen zag en het was adembenemend. Afgelopen zomer zag ik veel groene heuvels in Vang Vieng (Laos) en zelfs een vulkaan (van een afstand) tijdens mijn verblijf op Gili Trawangan (Indonesia).

3. Rijstvelden
Ik keek naar uit om groene rijstvelden in het echt te zien. In 2015 hoopte ik ze in Sapa (Vietnam) te zien maar helaas was het te droog. Vorig jaar bezocht ik Bali en zag ik het beroemde Tegalalang riceterrace en de rijstvelden rond de Campuhan Ridge Walk.

4. Zandduinen
Ook zandduinen had ik nog nooit in het echt gezien. Ik houd van het strand maar ik kon me niet voorstellen hoe zandduinen zouden zijn….en ze waren fantastisch! In Mui Ne (Vietnam) zag ik zowel de witte duinen als de rode duinen.

5. De onderwaterwereld
Voor 2015 had ik nog nooit echt gesnorkeld of gedoken. Tijdens mijn trip in 2015 bleek dat ik snorkelen en de onderwaterwereld fantastisch vind…al die fel gekleurde vissen…ze zijn zo mooi! In 2016 behaalde ik mijn open water certificaat voor duiken, zodat ik nog meer van de onderwaterwereld kan genieten.

-> Houdt jij van de natuur?


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s