Spotlight on: Jungle Flight (ziplining)

Besides a cooking course and spending a day with elephants, ziplining is another one of the must-do’s when you are in Chiang Mai. In 2015 the thought of ziplining scared me too much, but in 2016 I decided I had to try it… and I had the best time!

Finding the right organisation is, just like with the cooking courses and elephants, a little difficult because there are so many. Just take your time to do some research and read reviews online. Because I was not too thrilled about ziplining and a little afraid on heights, I wanted an ‘easy zipline route’ with the least sky bridges and such, so I chose one from Jungle Flight.

When we arrived a Jungle Flight, I realised I was the only was that had chosen the ‘less scary’ zipline; all the others (six Taiwanese) were doing the other zipline (I believe Jungle Flight has just two different zipline routes). The guides tried to persuade me and even the ‘manager’ asked me to come in her office and explained that, if I was doing the ‘easy’ one, I had to wait a while for the others. She told me I could do the ‘not so easy’ zipline with the Taiwanese without paying extra (the ‘easy zipline’ was a bit cheaper). So I thought okay, why not. When I told the Taiwanese people I was joining them, they were all very kind and even said I could use ‘their photographer’ who went with us too. That was great because, although I had brought my actioncamera too, I ended up with lots of cool photos from different angles.

First we got into our harnass, got a helmet and a lot of safety instructions. Funnily enough it actually made me excited for ziplining! When we walked to the forest with our two guides I felt a little out of place, since I was the only ‘Western’ person in my group (and also the only one with shorts on…great).

The guides found me very interesting and kept making me go last, which allowed them to talk (or should I say flirt?) with me. Once they knew my name, they kept calling me and such. It was a little uncomfortable, but I do understand they were just trying to make me feel comfortable and enjoy ziplining.

After a few ziplines we crossed some skybridges. We even did some abseiling twice! Afterwards we got a buffet lunch and then we were taken back to Chiang Mai.

ziplining-jungleflight-chiangmai-thailand-3

I have to say trying ziplining was a great idea and I am so happy that I tried it. There was not a moment that I did not feel safe. I would highly recommand trying ziplining when you are in Chiang Mai (or someplace else), because it is amazing!

-> Have you even been ziplining? Let me know in the comments!

Naast een kookcursus en een dagje doorbrengen met olifanten, is ziplinen een van de activiteiten die je zeker moet proberen als je in Chiang Mai bent. In 2015 durfde ik het niet te proberen, maar in 2016 besloot ik wel te gaan.. en ik vond het super!

Het vinden van een goede organisatie is, net zoals bij de kookcursus of de olifanten, een beetje moeilijk omdat er zoveel zijn. Neem de tijd om de flyers door te lezen en lees de online reviews. Omdat ik niet enorm enthousiast was over ziplinen en een beetje bang ben voor hoogtes wilde ik geen enge loopbrug o.i.d., dus koos ik voor de minst enge zipline bij Jungle Flight.

Toen we aankwamen bij Jungle Flight realiseerde ik me dat ik de enige was die de ‘makkelijke route’ had gekozen; de anderen (zes Taiwanezen) deden de andere (ik geloof dat Jungle Flight slechts twee verschillende ziplines heeft. De gidsen probeerden mij te overtuigen om dezelfde te doen als de Taiwanezen, en zelfs de ‘manager’ riep me in haar kamertje en legde me uit dat als ik de makkelijke deed, ik vaak moest wachten op de anderen. Ze zei dat ik met de Taiwanezen mee mocht zonder bij te betalen (de makkelijke route was goedkoper). Ik dacht ach ja, waarom niet? Toen ik aan de Taiwanezen vertelde dat ik met hen meeging, waren we vriendelijk en vroegen zelfs of ik ook gebruik wilde maken van de fotograaf die zij hadden betaald om mee te gaan. Dat was leuk want, ondanks dat ik mijn actioncamera had meegenomen, heb ik nu veel foto’s van verschillende kanten.

Eerst werden wij in ons harnas gehesen, kregen we een helm en heel veiligheidsinstructies. Grappig genoeg kreeg ik hierdoor alleen maar meer zin in het ziplinen! Toen we naar het bos liepen met onze twee gidsen voelde ik me een klein beetje ongemakkelijk, omdat ik de enige Westerse was (en de enige met korte broek…leuk).

De gidsen vonden mij erg interessant en zorgden er steeds voor dat ik als laatste ging, waardoor zij tijd hadden om met mij te praten (of moet ik zeggen flirten?). Toen ze eenmaal mijn naam wisten, noemden ze me steeds bij mijn naam enz. Het was een klein beetje awkward, maar ik begrijp dat ze het goed bedoelden.

Na een paar ziplines liepen we over loopbruggen. En we abseilden twee keer! Na het ziplinen kregen we een buffet lunch en daarna werden we terug naar Chiang Mai gebracht.

Ik moet zeggen dat ziplinen een goed idee was en ik ben blij dat ik het geprobeerd heb. Ik voelde me geen moment onveilig. Iedereen die in Chiang Mai komt (of ergens anders waar je kunt ziplinen) zou ik aanraden om het eens te proberen, want het is geweldig!

-> Heb jij ooit geziplined? Laat het me weten in de comments!


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s