Travel guide: Pai, Thailand

The drive to Pai is not the most fun thing to do. There are about 700 curves(!) in the way to Pai and it only takes about 3 hours. You might get carsick, especially in (the back of) a minivan. Just make sure you are prepared for that.
You end up either hating or loving this little hippy-ish town. I have to be honest and admit that I did not like Pai that much. Maybe my expectations were too high (since everybody was raving about it), maybe I stayed at the wrong hostel, maybe I did not go to the right bars (the ones we saw were all empty), maybe it was the wrong time of the year….I do not know.
When my friend Nina and I arrived in 2015, it was during Songkran (Thai New Year) and everybody was participating in the big water fight, which was fun.

De rit naar Pai is niet een erg fijne ervaring. Er zijn ongeveer 700 bochten(!) in de weg naar Pai en de rit duurt slechts 3 uren. Je wordt waarschijnlijk wel misselijk, zeker in (op de achterbank van) een minivan. Het is maar dat je het weet.
Of je houdt van Pai of je haat dit kleine hippy-achtige dorpje. Om eerlijk te zijn vond ik Pai niet zo leuk. Misschien lag het aan mijn hoge verwachtingen (iedereen vertelde mij hoe geweldig Pai was), misschien sliep ik in het verkeerde hostel, ging ik naar de verkeerde bars (ze meesten waren leeg), of was het de verkeerde tijd van het jaar… ik weet het niet.
Toen Nina en ik er arriveerden in 2015 was het Songkran (Thais nieuwjaar) en nam iedereen deel aan het grote watergevecht, wat leuk was.

SIGHTS/ ZIEN

– Pai Canyon
Pai Canyon is a must visit! This mountain is the place to watch the sunset. You can walk around, but watch out…. There are a lot of small paths, it is very high and there are no fences.

Pai Canyon moet je hebben gezien! Vanaf deze berg kun je goed de zonsondergang bekijken. Ook kun je er rondlopen, maar kijk uit….. Er zijn veel smalle paden, de afgronden zijn diep en er zijn geen hekken.

– The white Buddha (Wat Phra That Mae Yen)
We took a tuctuc to the white temple. It was quite a long ride, maybe half a hour or so. The statue is pretty but that is all it is…just a big statue. However the view over Pai is amazing.

Wij namen een tuktuk naar de witte tempel. Het was een redelijk lang ritje, misschien wel een half uur. Het beeld is mooi maar het is echt alleen maar een groot boeddha beeld. Het uitzicht over Pai daarentegen is prachtig.

pai-breakfast

FOOD/ ETEN
The food in Pai was not spectacular. At night there is a market in the main street, where you can buy food. One thing that I remember was the breakfast though. There was a restaurant where you could order a pretty big breakfast (toast, eggs, fruit, coffee/tea and orange juice) for about 100 baht!

Het eten in Pai was niet spectaculair. ‘s Avonds was er een markt in de hoofdstraat, waar je ook eten kon kopen. Een ding dat ik me herinner was het ontbijt. Er was een restaurant waar je een groot ontbijt kon bestellen (toast, eieren, fruit, koffie/thee en jus d’orange) voor slechts 100 baht!

HOSTEL/ SLAPEN
We stayed at Huan Saran Guesthouse. The dorm was clean and so were the bathrooms, that were at the other side of the hostel. However it was not as vibrant and social as it appeared to be online.

Wij sliepen in Huan Saran Guesthouse. De dorm was schoon en de badkamers, die aan de andere kant van het hostel waren, ook. Helaas was de sfeer niet zo levendig en sociaal als het op internet leek.

-> Have you been to Pai? Are there any places that convince me to give Pai another try?

-> Ben jij in Pai geweest? Zijn er plekken die mijn ervan kunnen overtuigen dat ik Pai een tweede kans moet geven?


2 thoughts on “Travel guide: Pai, Thailand

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s