Travel guide: Mui Ne, Vietnam

Mui Ne was recommanded to me by some people because of the sanddunes. I had no idea what to expect, but wow … they were amazing!
I could only stay in Mui Ne for two days, because my Visa was about to expire and I wanted to go to Ho Chi Minh City too. The two days ended up being enough, because I booked a daytrip to see the four most famous sights.

Mui Ne was mij aangeraden door wat mensen voor de zandduinen. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar wow … ze waren geweldig!
Ik kon maar twee dagen in Mui Ne blijven, omdat mijn Visa bijna verliep en ik ook nog naar Ho Chi Minh wilde. De twee dagen bleken genoeg te zijn, omdat ik een dagtrip boekte zodat ik alle bezienswaardigheden in een dag zou zien.

SIGHTS/ ZIEN

– Fairy stream
The fairy stream is a red creek. It is red because if the clay. You have to take off your shoes when you enter the stream. There is a trail which you can follow. In the most places it is ankle deep. There are a few places where the stream is knee deep.

De fairy stream is een rode rivier. Het is rood door de klei. Je moet de schoenen/slippers uitdoen als je de stream in gaat, vervolgens kun je een  pad volgen. Op de meeste plaatsen is het enkeldiep, er zijn enkele plekken waar het tot knie hoogte komt.

– Fisherman village
Mui Ne has a colorful fisherman village. It is pretty cool to see, especially from a distance.


Mui Ne heeft een kleurrijk vissersdorpje. Het is erg mooi te zien, vooral van een afstandje.

– White Dunes
The White Dunes are very impressive! A little Sahara in Vietnam… if you have not seen the desert, this is your chance to experience something similar. You can take a quad bike or dune buggie, or just walk (i did) around these dunes – make sure you have some water with you.

De White Dunes zijn erg indrukwekkend! Een kleine Sahara in Vietnam… als je nooit in de woestijn bent geweest, is dit de kans op een soortgelijke ervaring. Je kan er een quad of een buggie huren, of je kan ervoor kiezen om gewoon te lopen (dat deed ik) – zorg ervoor dat je wel water bij je hebt.

– Red Dunes
I went to the red dunes to see the sunset. It was incredible. However, it was also very crowded.

Ik ging naar de red dunes om de zonsondergang te zien. Het was prachtig. Helaas was het wel erg druk hier.

FOOD/ ETEN
I do not have much to say about the food in Mui Ne. I only stayed here for two nights and went to restaurants near my hostel, that are not worth mentioning.

Ik heb niets te vertellen over het eten in Mui Ne. Ik sliep er twee nachten en ging naar de dichtstbijzijnde restaurants en die waren niet geweldig.

HOSTEL/ SLAPEN
I stayed at Mui Ne Backpackers hostel. It is a small hostel with basic dorms and a small pool. It is linked to the Mui Ne Backpacker Village, down the street. I could use their (bigger) pool (photo left) and eat breakfast in the mornings.

Ik sliep in het Mui Ne Backpackers hostel. Het is een klein hostel met simpele kamers en een klein zwembad. Het is gelinkt aan Mui Ne Backpacker Village, verder op in de straat. Daar kon ik het (grotere) zwembad (foto links) gebruiken en ontbijten.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s