Spotlight on: Vietnam Backpackers Hostel (Vietnam, 2015)

In this new series ‘Spotlight on …’ I will talk a little more in depth about a hostel, a restaurant, an activity etc. that has been important to me during one of my trips.

You may have noticed that I mentioned the Vietnam Backpackers Hostel multiple times (click here to read my article about Hanoi). When I arrived in Hanoi (Vietnam) in february 2015 I did not know much about backpacking and how hostels worked. Luckily the Vietnam Backpackers Hostel was there to help! I could not have asked for a better place to start backpacking. Not only was the hostel in Hanoi (‘the original’) clean, the staff was friendly and the restaurant had good food (they had tons of different western breakfast options). The rooftopbar had a great social vibe; there were always people having a drink and playing some cardgames. Also, they organised daytrips to Halong Bay, Sapa etc.

This hostel definitely set the bar very high for other hostels. I have stayed in hostels of this chain in Hanoi, Sapa, Hue and Hoi An, and when my friend Maxime told me she was going to Vietnam at the beginning of this year I advised her to stay at this hostel. She did and was just as positive about it as me.

Click here to go to their website.

vietnam-hanoi-backpackershostel (7).jpg

In deze nieuwe serie ‘Spotlight on …’ zal ik iets dieper ingaan op bijvoorbeeld een hostel, een restaurant, een activiteit enz. die belangrijk voor mij is geweest tijdens mijn twee reizen.

Je hebt misschien al gezien dat ik het Vietnam Backpackers Hostel meerdere keren heb genoemd in andere artikelen (klik hier voor mijn artikel over Hanoi). Toen ik in Hanoi (Vietnam) aankwam in februari 2015 wist ik niet veel over backpacken en hoe hostels werkten. Gelukkig was daar het Vietnam Backpackers Hostel! Ik heb mij niet een betere plek voor de start van een trip kunnen wensen.

Niet alleen was het hostel in Hanoi (‘the original’) schoon, de medewerkers waren behulpzaam en het restaurant had lekker eten (ze hebben veel verschillende westerse ontbijtopties). In de bar op het dak hing een goede sfeer; er zaten altijd wel mensen te drinken en kaartspelletjes te spelen. Ook organiseerde dit hostel trips naar Halong Bay, Sapa enz.

Het Vietnam Backpackers Hostel heeft de lat erg hoog gelegd voor andere hostels. Ik heb in verschillende hostels van deze keten geslapen in Hanoi, Sapa, Hue en Hoi An, dus toen Maxime vertelde dat ze naar Vietnam ging adviseerde ik haar om in dit hostel te slapen. Dat deed ze en ze was net zo enthousiast over dit hostel als ik.

Klik hier om naar hun website te gaan.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s