Travel guide: Hue, Vietnam

Hue is a town in the middle of Vietnam. Most of the sights are not within walking distance, so I chose to book an organised one-day trip. That way I would see most of the sights in one day. I heard Hue has a great beach too, but I did not go there.

Hue is een stad in het midden van Vietnam. De meeste bezienswaardigheden zijn niet op loopafstand, dus besloot ik om een georganiseerde dagtrip te boeken. Op die manier zou ik de meeste bezienswaardigheden rond Hue in een dag zien. Ik hoorde dat Hue ook een mooi strand heeft, maar daar ben ik niet geweest.

SIGHTS/ ZIEN

– Minh Mang tomb
Minh Mang was Emperor of Vietnam from 1820 until 1841. The site around the Minh Mang tomb is big, with a pond and a gorgeous garden. When I was here (in the early morning) it was not busy at all, so it felt very serene.

Minh Mang was keizer van Vietnam van 1820 tot 1841. Het terrein rond de tombe is vrij groot, heeft een vijver en een mooie tuin. Toen ik er was (‘s ochtends) was het lekker rustig.

– Khai Dinh tomb
This tomb was built for Emperor Khai Dinh and was completed in 1931. The outside of this complex looks a bit dark. You need to walk up some stairs to see the temple and a ‘field’ of statues. On the inside you will find a lot of nice mozaic and marble.

Deze tombe is gebouwd voor keizer Khai Dinh en was klaar in 1931. De buitenkant van dit complex ziet er donker uit. Om bij de tempel te komen moet je een trap oplopen. Bovenaan de trap staan een aantal beelden. In de tempel vind je marmer en veel mooie mozaik.

– Tu Duc tomb
The tomb for Emperor Tu Duc was finished in 1867. This site has a lot of ‘buildings’, but my favorite structure is the baby blue and pink ‘arc’ (right photo).

The tombe voor Tu Duc was klaar in 1867. Op dit terrein staan veel ‘gebouwen’, maar mijn favoriete bouwwerk is de baby blauw met roze ‘arc’ (foto rechts).

– Kung Fu show
The Kung Fu show was the ‘surprise’ element of our daytrip. We stopped at a school where there were some boys who performed a Kung Fu show for us. It was interesting to see them, especially when one broke a tile with his head!

De Kung Fu show was ‘de’ verrassing tijdens onze dagtrip. We kwamen bij een school waar een groep jongens een Kung Fu show voor ons opvoerde. Het was interessant om te zien, helemaal toen een van de jongens een dakpan met zijn hoofd doormidden brak!

– Imperial Enclosure
The Imperial Enclosure is a huge old complex, with different ‘buildings’and ringed by a moat. It is nice to walk around because there are a lot of trees and flowers.
Here you will also find the To Mieu Temple, that was built for Nguyen Emperors, but only seven were honored here.

De Imperial Enclosure is een groot en oud terrein, met verschillende ‘gebouwen’ en omringd door een gracht. Het is fijn om hier rond te lopen met de bomen en bloemen.
Je vindt hier ook de To Mieu Tempel, die voor de Nguyen keizers was gebouwd. Er worden slechts zeven geëerd.

– Thien Pu Pagoda & Dragonboat
The Thien Pu Pagoda (photo left) is seven stories high and one of the tallest religious buildings in Vietnam. It sits on a Hill, near the bank of the Perfume River. From here, we took a dragonboat (photo right) back to ‘Hue city centre’.

De Thien Pu Pagoda (foto links) is zeven verdiepingen hoog en een van de hoogste religieuze gebouwen in Vietnam. Het staat op een heuvel, naast de parfum rivier. Met de dragonboot (foto rechts) gingen wij terug naar het centrum van Hue.

FOOD/ ETEN
My friend and I were kind of lazy when we were in Hue, so we did not go out for dinner. The two nights in Hue we ate at the hostel. On our second night, we did go to the DMZ Bar (that was in the same street as our hostel), because according to the Lonely Planet guide they served the best watermelon mojito’s and -as a mojito lover- I had to try it (and they were delicious!).

Een meisje dat ik in de bus had leren kennen en ik waren vrij lui toen wij in Hue waren, dus we zijn niet uit eten geweest. De twee avonden in Hue hebben wij in het hostel gegeten. De tweede avond zijn wij wel naar de DMZ-bar geweest (die zat in dezelfde straat als ons hostel), omdat deze volgens de Lonely Planet gids de beste watermeloen mojito’s serveerde  en – als mojito lover- moest ik die proberen (en hij smaakte heerlijk!).

HOSTEL/ SLAPEN
– Hue Backpackers Hostel
In Hue I slept in the Hue Backpackers Hostel (from the same chain as the Vietnam Backpackers hostel in Hanoi and Sapa). I had booked it before I left Hanoi. Here I slept for two nights. The rooms were clean, there was a balcony and on the ground floor there was a cosy restaurant/ bar.

In Hue sliep ik in het Hue Backpackers Hostel (van dezelfde keten als het Vietnam Backpackers Hostel in Hanoi en Sapa). Deze had ik van te voren geboekt. Ik sliep hier twee nachten. De kamers waren schoon, voor de kamer was een ruim balkon en op de begane grond was een gezellig restaurant/ bar.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s