Travel guide: Where to eat in Antwerp, Belgium

When I go on a citytrip, I always want to try the local cuisine and eat at cute restaurants.
When in Antwerp , you need to try belgium waffles, belgium fries and belgium chocolate. I did not do all of that, but I did get to eat at some cute restaurants where they had delicious food.

travelguide-antwerp,belgium-escobar (1) travelguide-antwerpbelgium-escobar-2.jpg
– Escobar
Address: Quellinstraat 32, Antwerp
I was lucky that I had seen this place on Pinterest, because from the outside it did not look like much and if I had not known about it, I would not have had lunch here. And that would have been a shame, since the food was pretty good. My mom went for the apple cinnamon tea and a mozzarella bagel and I ordered a mint tea and a mozzarella and ham bagel.

travelguide-antwerp,belgium-gallsandglory (2) travelguide-antwerp,belgium-gallsandglory (1)

– Balls & Glory
Address: Nieuwstad 1, Antwerp
Balls & Glory has a very unique concept: you choose “your ball”, a side and a drink for a fixed price. The flavour-combo’s are special and the food is good.

travelguide-antwerp,belgium-biteme (1) travelguide-antwerp,belgium-biteme (2)

-Bite me by Barnini
Address: Oudevaartplaats 38, Antwerp
Bite me by Barnini  is a cute cafe and a good place for breakfast or lunch. I went for a bagel with avocado and salmon and my mom went for the muesli, fruit and yoghurt. We both had a mint tea and enjoyed this breakfast.

travelguide-antwerp,belgium-hoeked (1)
– Hoeked doughnuts
Address: Oudlaan 4, Antwerpen

I have told you before that I do not have a big sweet tooth, but when I saw the squared doughnuts in a youtube video, I knew that I wanted to try them. And I am glad I did because there were pretty good. My mom and I tried 4 flavours passionfruit, bitter chocolate, lemon and speculoos, and all were delicious.

travelguide-antwerpbelgium-barnini.jpg
– Barnini
Address: Oudevaartplaats 10, Antwerp
Barnini is another cute cafe for breakfast or lunch. It can be very busy on the weekends. My mom and I bot
h went for the mojitonade, which was very tasty. I went for the bagel with chicken and avocavo, my mom chose the bagel with cream cheese and salmon.

travelguide-antwerp,belgium-hapfestival (2) travelguide-antwerp,belgium-hapfestival (3) travelguide-antwerp,belgium-hapfestival (1)
– HAP festival

We did not know that there was going to be a food truck festival, but I was very happy that there was. I love food and a food truck festival is such a cool way to eat and drink and spend a few hours.
We drank rose, ate nachos,  sweet potatoe fries, shrimp croquettes and icecream.
All were very good.

travelguide-antwerpbelgium-kaffeenini.jpg– Kaffeenini
Address: Nationalestraat 114A, Antwerp
We went to Kaffeenini for breakfast. They had a few tables on a little square.
My mom and I both went for the muesli with fruit and yoghurt, some orange juice and some tea.

travelguide-antwerpbelgium-cafematic.jpg
– Cafematic

Address: Vleminckveld 2-4, Antwerp
We went here for lunch. It was pretty busy but we were able to get a table inside. My mom chose a sandwich with hummus and goatscheese, and I went for a sandwich with hummus and grilled vegetables. The sandwiches were amazing!

-> Have you been to Antwerp? What is your favorite place to eat?

Als ik op een citytrip ga, vind ik het altijd leuk om de lokale keuken te proeven en bij bijzondere restaurants te eten. In Antwerpen eten veel mensen Belgische wafels, Belgische frieten en Belgische chocolade… dat deed ik niet.  

– Escobar
Adres: Quellinstraat 32, Antwerpen
Escobar had ik gevonden door Pinterest en dat was maar goed ook, want van de buitenkant ziet het er niet super uit. Desondanks was het eten lekker. Mijn moeder koos de appel-kaneel thee en een mozzarella bagel, ik koos voor de munt thee en de mozzarella en parmaham bagel.

– Balls & Glory
Adres: Nieuwstad 1, Antwerpen
Balls & Glory heeft een uniek concept: voor een vaste prijs kies je een van de vier “ballen”, een bijgerecht (stamp of een salade) en een drankje. The smaakcombinaties zijn erg verrassend en het eten smaakte heerlijk.

-Bite me by Barnini
Adres: Oudevaartplaats 38, Antwerpen
Bite me by Barnini is een leuk tentje en perfect voor het ontbijt of de lunch. Ik bestelde de bagel met avocado en zalm, en mijn moeder de muesli met fruit en yoghurt. We dronken beide muntthee en vonden het erg goed smaken.

– Hoeked doughnuts
Adres: Oudlaan 4, Antwerpenen

Ondanks dat ik een zoetekauw ben, besloot ik na het zien van een youtube video Hoeked doughnuts te proberen. En ik ben blij dat ik dat heb gedaan, want ze smaakten erg lekker. Mijn moeder en ik kozen voor de volgende vier smaken: passievrucht, pure chocolade, citroen en speculoos.

– Barnini
Adres: Oudevaartplaats 10, Antwerpen
Barnini is nog zo’n tentje dat perfect is om in te ontbijten of lunchen. In het weekend kan het echter zeer druk zijn, dus kom op tijd. Mijn moeder en ik kozen beide de mojitonade. Daarnaast at ik de bagel met kip en avocado, mijn moeder at de bagel met creamcheese en zalm.


– HAP festival

Bij toeval zagen wij dat er tijdens ons verblijf in Antwerpen een foodtruckfestival was. Het was een erg gezellig opgezet festival, met veel eet-en drink keuzes. Wij kozen onder andere voor de rose, de nachos, de zoete  aardappelfriet, en garnalenkroketjes en een ijsjs. Alles smaakte prima.

– Kaffeenini
Adres: Nationalestraat 114A, Antwerpen
Bij Kaffeenini kozen zowel mijn moeder als ik de muesli met fruit en yoghurt, en een jus d’orange en thee.

– Cafematic
Adres: Vleminckveld 2-4, Antwerpen
Toen wij bij Cafematic aankwamen om te lunchen was het vrij druk (het was een mooie zonnige zaterdag), gelukkig konden we binnen nog een tafeltje vinden. Mijn moeder bestelde de sandwich met hummus en geitenkaas, en ik bestelde de sandwich met hummus en gegrile groenten. Deze sandwiches smaakten geweldig!

-> Ben jij in Antwerpen geweest? Wat is jouw favoriete tentje om te eten?

 


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s