Travel guide: New York- Soho, Little Italy, Chinatown

My fifth “New York neighborhood guide” is for the Soho, Little Italy and Chinatown area. (If you have not read my previous travel guides for different area’s in New York, click here.) Soho, Little Italy and Chinatown are smaller area’s so you can easily combine them when visiting this part of Manhattan. They are also very different from one another.

travelguide-soho (2) travelguide-soho (3)
Soho is where you will find famous clothing stores, starbucks and a lot of streetart. It can get quite busy and they are also not the cleanest streets I have seen.

travelguide-littleitaly (1) travelguide-littleitaly (3)
Little Italy is an area with lots of Italian restaurants; when I was there on a early morning, there was not much to see, but I guess later in the day/ evening the streets will be full of tables and people eating pizza.

travelguide-chinatown (3)
Chinatown is exactely how I had imagined it: streets full of Asian people, Chinese signs everywhere and restaurants alternating with giftshops and food stalls. The architecture in Chinatown stood out to me: the New York buildings (with the brick and fireescapes) with the Chinese signs is a unique thing.
You can easily take the subway (or “train” as the New Yorkers call it) to one of the stations in this area and just walk around.

SIGHTStravelguide-st.patricksoldcathedralSt. Patrick’s Old Cathedral
There are a few big churches in Manhattan, the St. Patrick’s Old Cathedral is one of them. This church was built in the beginning of the 1800’s and is in the neo-Gothic style.

I did not know if I could get in, so I just walked by.

travelguide-chinatown (1)
– Columbus Park
Columbus Park is a park in Chinatown. The park is small and has a few swings and slides for children. You will not find many tourists here. It also has a building with a toilet, which is convenient.

FOOD
travelguide-butchersdaughter (2) travelguide-butchersdaughter (1)
– The Butcher’s Daughter
Address: 19 Kenmare Street, New York.

The Butcher’s Daughter is the perfect restaurant for a late breakfast, brunch of lunch. It has delicious foods on the menu and the staff was kind.

travelguide-eggshop
– Eggshop
Address: 151 Elizabeth Street, New York.

Egg Shop is a small restaurant where you can sit down and have breakfast or lunch. When I was there it was very busy and I had to wait about 15 minutes for a seat at the bar (which is a disadvantage of travelling solo). The food was fine and the staff was okay, but the music was way too loud.

travelguide-littleitaly (2)
– Ferrara
Address: 195 Grand Street, New York.
Besides eating some pizza or pasta, you also can not leave Little Italy without trying some Italians dessert. I went to Ferrara for an eclair and a cannoli. I had not had them before, so I am not sure how they were supposed to taste, but they tasted good.

-> If you have any other tips for Soho, Little Italy or Chinatown, share them in the comments.

De vijfde buurt in New York waar ik een travel guide voor heb is de Soho, Little Italy en Chinatown gebied. (Als je mijn vorige travel guides van de andere buurten niet hebt gelezen, klik dan hier).  Soho, Little Italy en Chinatown zijn kleine gebieden die je makkelijk kan combineren in een bezoekje. Ze zijn ook erg verschillend van elkaar.

In Soho vindt je de bekende kledingwinkels, starbucks en veel streetart. Het kan er ook erg druk zijn en de straten zijn niet overal even schoon.

In Little Italy zijn veel Italiaanse restaurants: toen ik er op een ochtend was, was er nog niet veel te doen, maar ik denk dat er aan het eind van de middag en avond veel mensen pizza zitten te eten aan de vele tafels.

Chinatown is precies zoals ik had gedacht: straten vol met Aziatische mensen, Chinese tekens overal en restaurants afgewisseld met souvenirwinkels en kraampjes met groente en fruit. De architectuur in Chinatown vond ik erg bijzonder: de New Yorkse gebouwen (de stenen met de brandtrappen) en daarop Chinese tekens is een uniek gezicht.
Je kan makkelijk de metro naar een van de stations in een van deze gebieden nemen en dan rondlopen.

ZIEN
– St. Patrick’s Old Cathedral
Er zijn een aantal grote kerken in Manhattan, de oude St. Patrick’s Cathedral is een van hen. Deze kerk is iets na 1800 gebouwd en in een neo-gotische style. Ik wist niet of ik naar binnen kon, dus ben ik er alleen langs gelopen.


– Columbus Park
Columbus Park is een park in Chinatown. Het is een klein park met een paar schommels en glijbanen voor kinderen. Je vindt hier niet veel toeristen. Er is ook een gebouw met toiletten, wat erg handig is.

ETEN

– The Butcher’s Daughter
Adres: 19 Kenmare Street, New York.

De Butcher’s Daughter is een goed restaurant voor een laat ontbijt, brunch of lunch. Op de menukaart vindt je veel lekkere gerechten en het personeel was ook erg vriendelijk.

– Eggshop
Adres: 151 Elizabeth Street, New York.

Egg Shop is een klein restaurant waar je ook kunt ontbijten of lunchen. Toen ik was kwam was het vrij druk en moest ik een kwartier wachten voordat ik een plekje kon krijgen aan de bar (nadeel als je alleen reist). Het eten was oke en het personeel was vriendelijk, maar de muziek stond erg hard.

– Ferrera
Adres: 195 Grand Street, New York.

Naast pizza en pasta, kun je Little Italy niet verlaten zonder een toetje te proberen. Ik ging naar Ferrara voor een elair en een cannoli. Beide had ik nog nooit eerder gehad, dus ik weet niet hoe ze horen te smaken, maar het smaakte prima.

-> Heb jij nog andere tips voor Soho, Little Italy of Chinatown, deel ze dan in de comments.

 


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s