Spotlight on: My 4 favorite restaurants in Sairee Village, Koh Tao

During both of my stays on Koh Tao I stayed in Sairee Village. There are plenty of restaurants so it can be a bit difficult to know which ones are ok (like The Brother and Su Chili) and which ones are a very good. I have visited these four in both 2015 and 2016.

Tijdens beide keren dat ik op Koh Tao was, verbleef ik in Sairee Village. Er zijn veel restaurants daar dus het kan moeilijk zijn om een goeie te vinden. Deze vier heb ik in zowel 2015 als in 2016 bezocht.

kohtao-portobello

Portobello
There are a few Italian restaurants in Sairee Village. Farango is oke (you get small portions though!), but Portobello is amazing! They have delicious options, the staff is friendly and it is alwasy busy here. It is a bit more ‘romantic’ and sits in a small street (Farango sits on the main street in Sairee Village).

Er zijn een paar Italiaanse restaurants in Sairee Village. Farango is wel oke (je krijgt wel kleine porties!), maar Portobello is geweldig! Zij hebben heerlijke opties, het personeel is vriendelijk en het is er altijd druk. Dit restaurant is iets ‘romantischer’ en zit in een klein tussenstraatje (Farango zit langs de hoofdweg in Sairee Village).

Le Petit Palace
The Petit Palace is the place to be if you want crêpes! They have a lot of options (salty and savoury). Nutella… peanutbutter…you name your toppings, but my fave is the one with sugar and lime juice. It is a great place to sit, chat with friends and chill. They also have very nice smoothies. You find Le Petit Palace in the sidestreet next to 7/11.

The Petit Palace is de plek als je zin hebt in crêpes! Ze hebben enorm veel opties (hartig en zoet). Nutella… pindakaas… en veel meer, maar mijn favoriet was die met suiker en limoensap. Het is een goede plek om een tijdje rustig te praten met vrienden en te chillen. Er ze hebben ook lekkere smoothies. Je vindt Le Petit Palace in het zijstraatje naast de 7/11.

kohtao-saireesairee

Sairee Sairee
Because I stayed for over a week on Koh Tao in 2016, I decided that I would save money by not eating out for breakfast or lunch. However, whenever I would wanted to splurge on breakfast, I would go to Sairee Sairee and order an omelet. The omelets there are so tasty! You can find Sairee Sairee opposite the 7/11 in town.

Omdat ik in 2016 langer dan een week op Koh Tao verbleef, wilde ik wat geld besparen door niet aldoor uit eten te gaan voor ontbijt en lunch. Maar als ik zin had in een omelet, ging ik naar Sairee Sairee. De omeletten zijn daar heerlijk! Sairee Sairree zit schuin tegenover de 7/11 in het centrum.

kohtao-newhaven

New Haven
New Haven is another great option for breakfast. They have delicious bagels and filled omelets (the caprese one is good). However, if you come after 11 o’clock chances are they are out of certain ingredients (I have had that a few times). Also the staff can be grumpy.

New Haven is ook een prima plek voor je ontbijt. Ze hebben heerlijke bagels en gevulde omeletten (de caprese is lekker). Maar let op, als je na elf uur komt kan het zijn dat ze bepaalde ingrediënten niet meer hebben (dit is mij meerdere keren overkomen). Het personeel was ook vaak chagrijnig.

-> Have you stayed in Sairee Village? What restaurants did you like? Let me know!

-> Ben jij in Sairee Village geweest? Welke restaurants vond jij fijn? Laat het me weten!


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s