The start (of my travels)

thestartofmytravels
In January 2015 I decided to travel. After both my relationship and my contract at work ended,
it was time for something different. One of my friends had just come back from a trip around the world and said it might be something for me as well.

Instead of a trip around the world (that was not an option because I had not saved up enough money), I chose to go to Southeast Asia for a few months. In less than six weeks I picked the route that I wanted to travel, booked my ticket and bought a lot of new stuff (I broke the no. 1 tip for backpacking: do not bring new stuff!). 
Mid February I flew to Vietnam where I stayed for one month. Then I spend three weeks in Cambodia and a month in Thailand.

When I got home I had nothing (no house, no job, no money) …. except for awesome memories and thousands (!!!) of amazing photo’s. I found a short internship at a lawyers office and after that a job in health insurance. But I quickly realised that this was not what I wanted to do and I missed travelling. I decided that when I had saved up some money again, I would go back to Southeast Asia for a few months.

In May 2016 I left for that trip. This time I went to Cambodia, Laos, Thailand and Indonesia (Bali and Gili’s). Last month I came back and did not know what to do. I decided to start a travelblog to share my stories and tips with other travellers.

In januari 2015 besloot ik dat ik wilde reizen. Nadat zowel mijn relatie als mijn contract op het werk tot een einde kwamen, was het tijd voor iets anders. Een van mijn vriendinnen was net terug van een wereldreis van een jaar en zei dat zo’n reis misschien ook wel iets voor mij was.

In plaats van een wereldreis (dat was geen optie want daarvoor ik had niet genoeg geld gespaard) koos ik ervoor om een paar maanden naar Zuidoost Azië te gaan. In minder dan zes weken bepaalde ik mijn route, boekte ik mijn vliegticket en kocht ik een hoop nieuwe spullen (ik brak direct regel 1 van backpacken: breng geen nieuwe spullen mee!)
Half februari vloog ik naar Vietnam. Ik reisde een maand door Vietnam, drie weken door Cambodja en een maand door Thailand.

Toen ik thuis kwam had ik niks (geen huis, geen werk, geen geld) ….alleen geweldige herinneringen en duizenden (!!!) prachtige foto’s. Ik liep een korte stage bij een advocatenkantoor en daarna bij een verzekeraar. Toen realiseerde ik dat dit niet was wat ik wilde en het reizen miste. Ik besloot dat als ik weer genoeg geld had gespaard, ik terug zou gaan naar Zuidoost Azië voor een paar maanden.

In mei 2016 begon ik aan mijn tweede trip. Deze keer bezocht ik Cambodja, Laos, Thailand en Indonesië (Bali & de Gili’s). Vorige maand kwam ik  terug en wist ik niet wat ik moest. Ik besloot een reisblog te starten om mijn verhalen en tips met andere reizigers te delen.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s